Ракитово с Венци Венц

Едно от нещата, които не можеш да избереш или да промениш, е мястото, на което се раждаш. Това място определя средата ти и обкръжението ти. Ако те се окажат неправилни, е много лесно да се озовеш вършейки неща, чиито последствия не си готов да понесеш. Въпреки това, стотици деца живеят във възпитателни училища или още наричани интернати. Тези деца са деца като всички други имащи мечти, проблеми и борби. Някои от тях са сираци, а други са полусираци. Част от тези деца са прекъснали училище след началното си образование, а други не са посещавали училище никога. Някои от тях са гладували, на други им се е налагало да прибягват към кражба, за да се нахранят. Въпреки различията, има нещо общо между тях - всички те имат нужда да чуят, че някой ги обича и някой се интересува от тях. Решихме да им го кажем.

На 16-ти юли 2021г. в сътрудничество с
изпълнителя Venci Venc’ и Църква Пробужддане посетихме децата в неравностойно положение от възпитателното училище - интернат в град Ракитово. Venci Venc’ сподели насърчаващи мисли и заедно с доброволците на фондация “В теб” се запознаха и имаха време с всички момчета. Освен да се запознаят, учениците пяха песни заедно с популярния хип-хоп изпълнител.

Бони е  13 годишен и учи във възпитателното училище. Изглежда на пръв поглед добродушен и чистосърдечен и те гледа в очите докато говори с теб. Въпреки крехката си възраст, Бони има достойно поведение и е честен. За него учителите споделят, че е най-ниско в йерархията и е едно от най-тормозените деца в интерната. Често той носи  синини и белези по тялото си, но това не изгася пламъка в очите му. Напротив, той има мечта - да стане известен рапър.  Един от любимите му изпълнители е Venci Venc’! От години си мечтаел да пее с него на една сцена и наскоро решил да се помоли и да сподели тази мечта с Бог. Колкото и откачено да звучи тази мечта за приятелите на Бони, а дори и за него самия, на 16-ти юли Бони изпя заедно с Venci Venc’ една от любимите му песни и сбъдна своята мечта. Плачейки, ученикът разказа, че е благодарен на Бог за това, което той е направил за него.


След основната програма, всички деца от интерната получиха подаръци, снимахме се и дори не искаха доброволците от фондация “В теб” да си тръгват. Видяхме как в един ден само няколко думи на любов могат да променят цялата траектория на едно човешко същество.


Ако и вие искате да участвате в бъдещите социални проекти на фондацията, където достигаме хора, за които не се чува много, направите своето доброволно дарение тук и може да промените нечии живот!

Вашето участие има значение!

Подкрепете и бъдещите ни социални проекти, като дарите сега!

ДАРИ