Любов зад решетките

Посещение на женския затвор в Сливен

Всяка година, за последните 7 години, “Фондация в теб” има уникалната възможност да посети повече от 200 жени лишени от свобода в единствения женски затвор в страната в гр. Сливен. Всяко посещение е специално и различно, но винаги с една цел - всяка жена да се почувства красива, ценна, обичана. 

Тази година екипът ни от доброволци подготви специална програма, която включваше мотивиращо послание, песни, салса танци и арт работилница. 

Много от жените избраха да се включат в урока ни по салса. Оставили за малко грижите, те се пренесоха на вълните на латиноамериканския ритъм, и заедно се отпуснахме, потанцувахме и смяхме от сърце. 

В нашата арт работилница, всяка жена имаше възможност да избере тениска с един от три надписа - красива, ценна или обичана, да я оцвети със спрей и подари на друга жена в затвора. Толкова ни впечатли любовта, старанието и вълнението, с които всяка жена избираше и правеше този специален подарък за жената до нея. Беше истинско удоволствие да си говорим с тях, да чуем благодарността им, да видим радостта и надеждата в очите им.

Денят завърши с вкусна почерпка за всички жени, с любезното съдействие на сладкарници “Неделя”, които дариха над 200 парчета торта и поставиха финалните щрихи на радост на един прекрасен и незабравим ден.

Ако искаш да ни помогнеш в нашата мисия да достигаме повече хора в нужда и да променяме животите им към по-добре, можеш да станеш наш партньор!

Image
Image
Image

Вашето участие има значение!

Подкрепете и бъдещите ни социални проекти, като дарите сега!

ДАРИ